Actueel

Corona – Hoe hou je het hoofd koel

Wat kunnen we doen om ons hoofd koel te houden en niet helemaal in de stress te schieten door alle berichten en maatregelen rondom het coronavirus? Voor mijn werk als praktijkondersteuner GGZ in een huisartsenpraktijk maakte ik dit document met  8 tips om de rust te bewaren en 3 tips om goed voor elkaar te zorgen. Deel de pdf met wie je maar wilt!

Lied van mijn leven

Nog een paar weken en dan is mijn methodiek ‘Lied van mijn leven’ voor bewoners van somatische afdelingen van verpleeghuizen klaar. Je kunt alvast een kijkje nemen op  de website van het Humanistisch Verbond.

Dood gewoon het einde?

In november 2018 werd dit boekje gepresenteerd, bij de slotmanifestatie van het platform Dood gewoon in Den Haag. Er staan ook een paar pagina’s in over mijn werk met Lied van mijn leven. Klik hier voor een pdf van dat artikel.

Omzien naar elkaar

In maart 2018 verscheen een inspirerend tijdschrift van Vrijzinnigen Nederland over Omzien naar elkaar. Willem van der Meiden interviewde mij als duo-voorzitter van Het Venster, één van de afdelingen van Vrijzinnigen Nederland, over  de manier waarop wij Omzien vormgeven. Klik hier voor de pdf van dat artikel.

Changing Face of Volunteering

Op 26 april is een prachtig boek uitgekomen over vrijwilligerswerk in de palliatieve zorg, met bijdragen uit vele landen in West- en Oost-Europa, Noord-Amerika, Afrika, Australië en India. Prof. Dr. Anne Goossensen en ik verzorgden de Nederlandse bijdrage. Hier te bestellen. Als je de code AMFLY1Q invoert krijg je 20% korting.

Ontstollend steen

Op 3 april 2018 verscheen het boekje ‘Ontstollend steen – rituelen bij het levenseinde’ dat ik samen met Marian van der Veen en Anne Goossensen schreef. We presenteerden het tijdens het symposium  ‘Rituele betekenissen: over de veranderingen van ritueel in deze tijd’ op de Universiteit voor Humanistiek. Het boekje is hier te bestellen.

Stabat Mater

In de Stille Week werkte ik als zangeres mee aan twee meditatieve bijeenkomsten in de Petrakerk in Veenendaal. Op Witte Donderdag (29 maart) zong ik enkele bijzondere liederen van o.a. Henk Harmsen. Op Goede Vrijdag (30 maart) zong ik het prachtige Stabat Mater van Vivaldi.